Kastanjemel

.

Traditionel Tørretumbler
Traditionel Tørretumbler
Manuel Håndtering af Kastanjer
Manuel Håndtering af Kastanjer
Udvælgelse og Størrelsessortering
Udvælgelse og Størrelsessortering
Kastanje Mel
Kastanje Mel
Lageranlæg
Lageranlæg
Manuel Håndtering af Kastanjer
Manuel Håndtering af Kastanjer
Tørring i Brand Med Kastanjetræ
Tørring i Brand Med Kastanjetræ
Manuel Håndtering af Kastanjer
Manuel Håndtering af Kastanjer
Varmlufttørring
Varmlufttørring
Varmlufttørring
Varmlufttørring
Tørrede Kastanjer
Tørrede Kastanjer

Om os

Firmaet blev grundlagt i begyndelsen af 70' erne af vores far, Michele Picariello. Han brugte al sin tid påat pleje jordbunden omkring kastanjetræerne og takket være investering af både tid og penge nød hangodt af en voksende tillid blandt producenter og forhandlere. Tiden har belønnet hans lidenskab ogengagement ved at konsolidere et firma, der på trods af de mange problemer med produktionen stadigformår både at videreføre lokale traditioner og konkurrere på markederne.Vores medarbejdere sørger hver dag med lidenskab for, at vi opretholder høje kvalitetsstandarder ienhver produktionsfase og bidrager på denne måde til vores succes. I vores produkter kan du genfindevarme og ægthed med rødder i et fællesskab og en jord, hvor traditionerne er knyttet til kastanjer ogderes transformation.


Kunsten at producere førsteklasses kastanjemel

Castagne Cappetta S.r.l er et firma, der er specialiseret i produktion af kastanjemel af høj kvalitet.Vores kastanjemel er specielt beregnet til slutbrugere (håndværksproducenter, grossister ogdetailhandlere) og til producenter, der arbejder for fødevareindustrien. Takket være præcision ogopmærksomhed på detaljer gennem hele processen er firmaet et perfekt eksempel på den italienske know-how, der er så højt værdsat i udlandet og så dybt rodfæstet i Italien. Valget af råvarer har altidstået i centrum og sker ved en nøje gennemført kvalitetskontrol. Vores fabrik er beliggende i Bagnoli Irpino, i provinsen Avellino, i hjertet af kastanjeproduktionen. Herfra har et fingrenet netværk spredt sigover hele det nationale territorium. Derudover eksporterer vi også til Asien, Amerika og store dele afNordeuropa. Et unikt kastanjemel. Prøv selv!
En del af de små friske kastanjer.......

sendes til fremstilling af kastanjemel. Afhængigt af efterspørgslen påmarkedet tørres de enten med den traditionelle metode eller med den moderne metode. Den modernemetode sker ved tørring med varm luft. Den varme luft stammer fra et system med en kedel, der fyresmed kastanjeskaller. Processen varer 6 dage, og resultatet er kastanjer med en lys tone og en delikatsmag. Efter kastanjerne er blevet maskinpillet, sendes de til midlertidig opbevaring. Næste trin er enautomatisk udvælgelse ved hjælp af en optisk sorteringsmekanisme, der udskiller de fleste af deuegnede kastanjer. Derefter færdiggør medarbejderne produktet ved afslutte fasen med håndsortering.Her sorteres de sunde frugter omhyggeligt fra dem, som ikke er helt pillede eller er uperfekte, inden dennæste fase indledes. Herefter kalibreres de afskallede, tørrede kastanjer. Eventuelle rester af skaller, tørredekastanjestumper og meget små frugter fjernes, og resten sendes til en tørrer, som opretholder en visfugtighed i produktet, før det males til kastanjemel. Dette sikrer, at produktet bevarer sine kvalitative ogorganoleptiske egenskaber med tiden. Kastanjemelet pakkes derefter i papirposer, palleteres ogtransporteres til bageri- og sukkervareproducenter. Da kastanjemel er glutenfrit, er det meget nyttigt forpersoner med cøliaki.ANVENDELSE 

Kastanjemel kan bruges til fremstilling af "castagnaccio" en traditionel italiensk opskrift,eller til kager og plumcakes, ved blot at erstatte hvedemelet i opskrifterne med kastanjemel. Kastanjemelet hæver glimrende ved kagebagning, og resultatet er en særlig blød og smuldrende kage.Kastanjemel er fremragende kombineret med speltmel eller fuldkornsmel. Det er også velegnet tiltilberedning af hjemmelavet frisk pasta, brød og småkager.
I gamle dage 

var hvede forbeholdt de riges borde, mens folket måtte stille sig tilfreds med de såkaldt"lavere kornprodukter". I mange områder i Italien var kastanjerne, som der var rigeligt af i naturen,derfor en meget vigtig del af ernæringen. I dag er vi glædeligvis vidne til en omvending af tendensen,hvor det raffinerede mel i stadig større omfang viger pladsen for fortidens meltyper. For eksempel erkastanjebrød blandt de produkter, der har fået en renæssance og bliver stadig mere efterspurgt.
- BEDANKT VOOR UW AANDACHT -