Kastanjemeel

Traditionele Droogoven
Traditionele Droogoven
Handbediening Van Kastanjes
Handbediening Van Kastanjes
Groottesortering En Sorteren
Groottesortering En Sorteren
Kastanjemeel
Kastanjemeel
Opslag Verpakte Producten
Opslag Verpakte Producten
Handbediening Van Kastanjes
Handbediening Van Kastanjes
Drogen met vuur - Traditionele methode
Drogen met vuur - Traditionele methode
Handbediening Van Kastanjes
Handbediening Van Kastanjes
Hete lucht droger
Hete lucht droger
Hete lucht droger
Hete lucht droger
Gedroogde Kastanjes
Gedroogde Kastanjes

Ons bedrijf 


Het is ontstaan in de vroege jaren 70, dankzij onze vader Michele Picariello. Door zich voltijds aan de verzorging van de kastanjeboomgaarden te wijden en door tijd en geld te investeren heeft hij steeds meer vertrouwen gewonnen bij producenten en handelaren. De tijd heeft zijn passie en toewijding beloond. Ondanks de vele moeilijkheden met de productie, is het gelukt om een bestendige situatie te verwerkelijken waarin wij concurrerend aanwezig zijn op de markt. Ons personeel werkt elke dag met grote vakkundigheid en passie in elke fase van het productieproces en draagt zo bij aan het succes van onze onderneming. In onze producten vindt u dan ook alle warmte en authenticiteit terug van een gemeenschap en een streek die van oudsher verbonden zijn met kastanjes en de verwerking ervan. 
De kunst van het maken van voortreffelijk kastanjemeel


 Castagne Cappetta S.r.l is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van kastanjemeel van hoge kwaliteit, dat speciaal wordt vervaardigd voor eindgebruikers (ambachtelijke producenten, groothandel en detailhandel) en voor producenten die voor de voedingsmiddelenindustrie werken. Dankzij de precisie en de aandacht voor details tijdens het hele proces, belichaamt het bedrijf volledig de Italiaanse kunst van het KNOW-HOW (weten hoe te handelen), die in het buitenland zo wordt gewaardeerd en in Italië zo wordt geroemd. De grondstoffen staan altijd centraal en worden zorgvuldig geselecteerd door het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Onze fabriek bevindt zich in Bagnoli Irpino, in de provincie Avellino, in het hart van de kastanjeproductie. Van hieruit heeft zich een wijdvertakt netwerk over het hele land ontwikkeld. Daarnaast exporteren we naar Azië, Amerika en een groot deel van Noord-Europa. Een uniek kastanjemeel dat het proberen meer dan waard is.                                                                      Een deel van de kleinere verse kastanjes.....


wordt gebruikt voor de productie van kastanjemeel. Naar gelang van de vraag op de markt worden zij zowel volgens de traditionele als de moderne methode gedroogd. Dat wil zeggen met hete lucht, wat bestaat in een droogproces door middel van een systeem dat gevoed wordt door een ketel met kastanjeschillen, een proces dat zes dagen duurt en dat vruchten oplevert met een heldere kleur en een verfijnde smaak. Als de kastanjes eenmaal machinaal gepeld zijn en tijdelijk opgeslagen, worden ze vervolgens automatisch gesorteerd met behulp van een optische sorteermachine die het grootste deel van de ongeschikte kastanjes eruit haalt. Daarna wordt de fase van het product door medewerkers handmatig vervolmaakt door de gave vruchten nauwgezet te scheiden van de niet volledig gepelde en onvolmaakte exemplaren alvorens naar de volgende fase over te gaan. De gepelde gedroogde kastanjes worden hierna gesorteerd, waarbij eventuele resten van de schil, restjes gedroogde kastanjes en hele kleine vruchten worden verwijderd, die op hun beurt worden afgevoerd naar een droger die een bepaalde vochtigheid in het product behoudt voordat het tot kastanjemeel wordt vermalen. Deze bewerking zorgt ervoor dat het product zijn kwalitatieve en organoleptische eigenschappen in de loop van de tijd behoudt. Het kastanjemeel wordt vervolgens in papieren zakken verpakt, op pallets geladen en naar banketbakkersbedrijven verzonden. Omdat het glutenvrij is, is het erg geschikt voor mensen met coeliakie.               


                                                           TOEPASSING


Kastanjemeel kan worden gebruikt voor de bereiding van "Castagnaccio" (een soort cake van kastanjemeel met pijnboompitten en krenten) of voor taarten en plumcakes, simpelweg door het in recepten te gebruiken in plaats van patentbloem. Kastanjemeel rijst uitstekend tijdens de bereiding van taarten en cakes, die daardoor bijzonder zacht en bros worden. Kastanjemeel is heerlijk in combinatie met spelt- of volkorentarwemeel. Het is ook geschikt voor de thuisbereiding van verse pasta, brood en koekjes.                                                            


In de oudheid......

was tarwe voorbehouden aan de tafels van de adel en de rijken, terwijl het volk genoegen moest nemen met de zogenaamde 'inferieure granen'. In grote delen van Italië waren de kastanjes, die de natuur in overvloed gaf, dan ook een van de hoofdbestanddelen van de voeding. Vandaag de dag zien we gelukkig een ommekeer: er is een trend gaande waarbij geraffineerd meel steeds meer op het tweede plan komt en het meel van vroegere tijden weer wordt gewaardeerd. Kastanjebrood is een voorbeeld van een van die producten die momenteel een revival lijken te beleven.     - BEDANKT VOOR UW AANDACHT -