Kastanjemjöl

.

Traditionel Tørretumbler
Traditionel Tørretumbler
Manuell Hantering av Kastanjer
Manuell Hantering av Kastanjer
Kalibrering och Val
Kalibrering och Val
Kastanjemjöl
Kastanjemjöl
Lagring
Lagring
Manuell Hantering av Kastanjer
Manuell Hantering av Kastanjer
Torkning med Kastanjeträ
Torkning med Kastanjeträ
Manuell Hantering av Kastanjer
Manuell Hantering av Kastanjer
Varmluftstorkning
Varmluftstorkning
Varmluftstorkning
Varmluftstorkning
Torkade Kastanjer
Torkade Kastanjer

Vårt företag 


Vår pappa Michele Picariello grundade företaget i början av 1970-talet. Genom att ägna sig åt sina kastanjeodlingar på heltid och investera tid och pengar i dem skaffade han sig successivt mer och mer förtroende hos producenter och handlare. Med tiden fick han lön för sitt engagemang och sin hängivenhet: i dag är vi ett väletablerat företag med god konkurrenskraft på marknaderna, trots alla produktionsproblem som finns. Våra medarbetare lägger varje dag ner arbete som kännetecknas av hög kvalitet och stort engagemang i alla skeden av produktionsprocessen, vilket bidrar till våra framgångar. Det gör att all den värme och genuinitet som finns i vårt samhälle och våra trakter, som av tradition förknippas med odling och förädling av kastanjer, genomsyrar våra produkter.                                                                                                                

Konsten att producera ett utmärkt kastanjemjöl 


Castagne Cappetta S.r.l har specialiserat sig på att producera kastanjemjöl av hög kvalitet, avsett för slutanvändare (mathantverkare, grossister och detaljhandlare) och tillverkare som levererar till livsmedelsindustrin. Vår precision och omsorg om detaljer i hela processen gör oss till ett perfekt exempel på den italienska yrkesskicklighet som uppskattas så mycket utomlands och hålls så högt i Italien. Råvarorna har allt sedan starten spelat huvudrollen. De väljs ut noggrant och strikta kvalitetskontroller görs. Vår anläggning finns i Bagnoli Irpino i provinsen Avellino, i hjärtat av odlingsområdet. Därifrån utgår ett finmaskigt distributionsnät till hela Italien. Dessutom exporterar vi till Asien, Nordamerika och stora delar av Nordeuropa. Ett unikt kastanjemjöl som måste provas.                                                                           
En del av de små färska kastanjerna......... 


används för att producera kastanjemjöl. Beroende av efterfrågan på marknaden torkas de på traditionellt sätt eller med moderna metoder, det vill säga med varmluft: torkningen sker då i en anläggning som drivs av en panna som eldas med kastanjeskal. Processen tar sex dagar och resulterar i frukter med ljus färgton och mild smak. Kastanjerna maskinskalas sedan och lagras tillfälligt, varefter ett automatiskt urval görs med hjälp av en optisk sorteringsmaskin i vilken större delen av de kastanjer som inte uppfyller kraven avskiljs. Därefter förädlas produkten manuellt genom att våra medarbetare omsorgsfullt separerar de friska kastanjerna från de som inte är helt skalade eller som är defekta innan nästa fas inleds. Sedan rensas eventuella skalrester bort från de skalade och torkade kastanjerna, och småbitar och mycket små kastanjer avleds i sin tur till en torkmaskin där fuktighetsgraden sänks till en viss nivå innan de mals till kastanjemjöl. Detta är viktigt för att se till att produkten bibehåller sin kvalitet och sin färg, doft och smak över tid. Kastanjemjölet paketeras därefter i papperssäckar som läggs på pallar och skickas till konfektyrföretag. Eftersom produkten är glutenfri är den mycket lämplig för personer som lider av celiaki.                                            


                                                  Användning 

Kastanjemjölet kan användas för att baka olika slags kakor och pajer genom att man helt enkelt byter ut vetemjölet i sina vanliga recept mot kastanjemjöl. Mjölet jäser optimalt under bakningen, så att kakorna blir extra mjuka och spröda. Det går utmärkt att kombinera kastanjemjöl med speltmjöl eller fullkornsmjöl. Dessutom kan man använda det för att göra egen pasta eller baka bröd och småkakor.                                                               


Förr i världen.......

var det bara de rika och förnäma som hade tillgång till vete. Folket fick nöja sig med de mindre exklusiva sädesslagen. I många delar av Italien där det fanns kastanjer i överflöd var de därför en viktig del av kosten. I dag går utvecklingen lyckligtvis åt motsatt håll: trenden är att raffinerat mjöl blir allt mindre efterfrågat och att vi i stället återgår till det traditionella. Kastanjebröd är ett exempel på en produkt som nu verkar ha fått en slags renässans.    - TACK FÖR DIN UPPMÄRKSAMHET -