Kestane Unu

.

Geleneksel Kurutma
Geleneksel Kurutma
kestanelerin elle taşınması
kestanelerin elle taşınması
Kestane kalibrasyonu ve seçimi
Kestane kalibrasyonu ve seçimi
Kestane Unu
Kestane Unu
Depolama
Depolama
kestanelerin elle taşınması
kestanelerin elle taşınması
Ateşle kurutma
Ateşle kurutma
kestanelerin elle taşınması
kestanelerin elle taşınması
Sıcak havayla kurutma
Sıcak havayla kurutma
Sıcak havayla kurutma
Sıcak havayla kurutma
Kurutulmuş kestane
Kurutulmuş kestane

Şirketimiz

Kestane ağaçlarının olduğu arazilerle tam zamanlı olarak vaktini ayırarak ve maddi yatırımlarda bulunarak üreticiler ve tüccarlar arasında gittikçe büyüyen bir güven elde eden babamız Michele Picariello tarafından 70'li yılların başında kurulmuştur. Günümüzde mevcut olan bir çok sıkıntılara rağmen, zaman içerisinde babamızın tutku ve bağlılığı şirketimizin ulusal bazda ve yabancı pazarlarda kendisini kanıtlamasını sağlamıştır. Her zamanki aynı tutkuyla Her gün, her görev aşamasında yer alan personel kaliteli çalışmaları ve tutkularıyla şirketimizin başarısına katkı sağlamaktadırlar. Bu sayede ürünlerimizde sıcak ve özgün bir topluluk ile gelenksel olarak kestane ve kestane işlemeciliği geleneğine bağlı toprakları bulabilirsiniz.     




                                                    Olağanüstü bir Kestane Unu üretme sanatı 

 Castagne Cappetta S.r.l, hususi olarak son kullanıcılar (artizanal üreticiler, toptancılar ve perakendeciler) ve gıda işleme sanayinde faaliyet gösteren üreticiler için yüksek kalitede kestane unu üretmektedir. Titizliği ve detaycılığı ile şirket, gerek yurtdışında gerekse İtalya'da çok sevilen işi bilme sanatını çok iyi şekilde temisl etmektedir. Kalite kontrollerinden geçen ve dikkatlice seçilen hammaddeler odak noktasıdır. Tesisimiz Avellino'ya bağlı ve kestane üretiminin kalbi olan Bagnoli Irpino'dadır. Bu merkezden tüm ülkeye detaylı bir dağıtım ağı gelişmiştir. Ayrıca, Asya, Amerika ve Kuzey Avrupa'nın büyük bir kısmına ihracak gerçekleştirilmektedir. Eşsiz bir kestane unudur. Mutlaka denenmelidir.   




                                          

Küçük ebattaki taze kestaneler............ 

kısmen kestane unu üretimine ayrılırlar. Pazarın talebine bağlı olarak, gerek geleneksel yöntmelerle, gerekse modern tekniklerle kurutulurlar. Modern kurtuma tekniği, sıcak hava ile yani kestane kabuklarının yakıt olarak kullanılarak ısı sağlanan bir tesisin içerisinde 6 gün kestanelerin kurulutmasıdır. Bu işlemin sonucunda, açık renkli ve lezzetli kestaneler elde edilmektedir. Makinalar aracılığıyla kabuklarından ayrılarak geçici olarak depolanan kestaneler, aralarından uygun olmayanların neredense tamamını ayıklayan optik seçme cihazı aracılığıyla otomatik olarak seçilirler. Akabinde diğer aşamaya geçmeden evvel, kadın ve rekek görevlilerimiz tek tek manüel olarak ürünleri dikkatlice kontrol ederek sağlıklı ürünleri sağlıksız veya tamamen soyulmamış olan diğerlerinden ayırırlar.    Kabukları soyulmuş ve kurutulmuş kestaneler kalibrasyondan geçirilir, olası kabuk kalıntıları temzlenir, parçalanmış ve çok küçük kestaneler ayrılır ve bu ayrılan kestaneler belli bir nem oranında olan bir kurutucuya gönderirlir ve kestane ununa dönüştürülmek üzere ezilirler. Sonrasında kestane unu kağıt paketlerde ambalajllanır, paletlere yerleştirilir ve tatlı üreticilerine sevk edilir. Glutensi olduğundan çölyak hastaları tarafından tüketilebilir.                         



                                                                 KULLANIMI

Kestane unu İtalyan geleneksel tatlısı "Castaganccio" veya diğer pasta ve kekler için, hatta en basit şekilde tüm tariflerde beyaz unun yerine kullanılabilir. Pasta yapımında da mükemmel bir şekilde mayalanarak onlara son derece yumuşak ve ağızda eriyen bir kıvam verir. Kestane unu, yulaf unu ve kepekli unla birlikte de çok uyumludur. Ayrıca evde taze mekarna, ekmek ve bisküvi yapımında da kullanılabilir.                                                                                  




Eski çağlarda.............

buğday sadece asil ve zenginlerin mutfağında kullanılır, halk ise "alt kategoride" tahıllarla beslenirdi. Bu sebeple İtalya'nın bir çok bölgesinde yetişen kestanler beslenme zincirininin temel taşlarından birini teşkil ederdi. Bugün yaklaşım ise tam tersi: genel eğilim rafine unları gittikçe daha çok ikinci plana atmak ve eski unları kullanmak. Örneğin kestane ekmeği İtalya'da yeniden revanşta olan ürünlerden biri olmuştur. 



  - DİKKATİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ -