Gesztenyeliszt

.

Hagyományos Szárító
Hagyományos Szárító
Gesztenye Mozgása
Gesztenye Mozgása
Gyümölcsök Méretezése
Gyümölcsök Méretezése
Gesztenyeliszt
Gesztenyeliszt
Tárolás
Tárolás
Gesztenye Mozgása
Gesztenye Mozgása
Szárítás Fókuszban
Szárítás Fókuszban
Gesztenye Mozgása
Gesztenye Mozgása
Forró Levegőn Száradó
Forró Levegőn Száradó
Forró Levegőn Száradó
Forró Levegőn Száradó
Szárított Gesztenye
Szárított Gesztenye

A vállalatról 


Alapítónknak, Michele Picariello-nak köszönhetően a vállalat a 70-es években kezdte meg működését. Michele minden idejét a gesztenye tanulmányozásának szentelte, időt és pénzt nem kímélve egyre több kereskedő és termelő bizalmát nyerte el. Idővel a szenvedély és az elkötelezettség meghozta a gyümölcsét, és egy olyan rendszer jött létre, amely a mai világ termeléssel kapcsolatos problémái ellenére is képes jelen lenni a térségben, és hatékonyan felvenni a versenyt a piacokon. Az itt dolgozó emberek minden nap szenvedéllyel végzik a munkájukat, és minden szerepben megállják a helyüket. A szenvedély és a minőségi munka nagyban hozzájárul a vállalat sikeréhez. Így a termékekben a közösség és az olyan föld minden melegsége és eredetisége jelen van, amelyet a hagyomány a gesztenyéhez és annak feldolgozásához köt.                                                                            


                                                                        


A minőségi gesztenyeliszt előállításának művészete


 A Castagne Cappetta S.r.l egy kiváló minőségű gesztenyeliszt előállítására szakosodott vállalat, amely termékeit kifejezetten a végfelhasználók (kisipari termelők, nagykereskedők és kiskereskedők) számára készíti. A pontosságnak és a részletekre való odafigyelésnek köszönhetően a vállalat tökéletesen képviseli a know-how olasz művészetét, amelyet külföldön és Olaszországban egyaránt nagyra értékelnek. Az alapanyagok mindig a figyelem középpontjában állnak, amelyek különböző minőségellenőrzések elvégzésének köszönhetően mindig gondosan kerülnek kiválasztásra. Üzemünk Avellino tartományban, Bagnoli Irpino-ban található, amely a gesztenyetermelés szíveként ismert. Ez az egész ország területét lefedő hálózatnak a központja. Emellett Ázsiába, Amerikába és Észak-Európa nagy részére is exportálunk. A gesztenyelisztünk egyedi. Megéri kipróbálni.                                                                     Az apró..........

szemű friss gesztenyét részben gesztenyeliszt előállítására használják. A piaci igényeknek megfelelően a gesztenye szárítása hagyományos és modern technológiával történik. A modern technológia abból áll, hogy a héjas gesztenyét egy melegítő berendezésben, meleg levegő használatával szárítják ki. Ez a folyamat hat napig tart, melynek eredménye a világos színű és ízletes gyümölcs. A gyümölcs héját gépekkel távolítjuk el, és a héj nélküli szemeket ideiglenes tárolóban tesszük. Az automatikus válogatás optikai válogató berendezés segítségével történik, amely a nem megfelelő szemek nagy részét eltávolítja. A folyamat következő szakaszának megkezdése előtt az operátorok kézzel fejezik be a válogatást, eltávolítva a hibás vagy a nem megfelelően meghámozott szemeket. A folyamat a szárított és hámozott gesztenye méret szerinti osztályozásával folytatódik. Ennél a lépésnél a túlságosan kis méretű szemeken kívül az esetleges héjmaradványok és a törmelék is eltávolításra kerül. Az őrlés előtt a megfelelő szemek egy szárítóberendezésbe kerülnek, amely gondoskodik az állandó páratartalomról. Ennek a műveletnek a célja a termék minőségi és érzékszervi tulajdonságainak hosszan tartó megőrzése. A gesztenyelisztet ezután papírzacskókba csomagolják, raklapokra helyezik, és édesipari vállalatokhoz szállítják ki. Mivel a termék gluténmentes, ezért lisztérzékenységben szenvedők is fogyaszthatják.                                            


                                                  FELHASZNÁLÁS

A 00 típusú liszt helyettesítésével a gesztenyeliszt lepények, torták és cukrászsütemények készítésére használható. A gesztenyeliszt a sütés során nem esik össze, így a sütemények különösen puhák és omlósak lesznek. A gesztenyeliszt tönkölyliszttel és teljes kiőrlésű liszttel is kiválóan kombinálható. Továbbá friss tészta, kenyér és keksz otthoni elkészítésére is alkalmas.   

                 


Az ókorban..........

a búza a nemesek és a gazdagok asztalára került, a köznép tagjainak meg kellett elégedniük az úgynevezett "alsórendű" gabonafélékkel. Ezért, valamint a bőséges termés miatt a gesztenye Itália számos területén a táplálkozás egyik alappillére volt. Manapság szerencsére szemléletváltás zajlik: a finomított lisztek egyre inkább háttérbe szorulnak, és előtérbe kerülnek a múltban fogyasztott ételek. A gesztenyéből készült kenyér is ezek közé tartozik, és ezen kívül is egyre több ilyen étel tér vissza a köztudatba.       - KÖSZÖNÖM A FIGYELMÜKET! -